Werkwijze

//Werkwijze
Werkwijze2020-01-16T12:53:55+00:00

Werkwijze

Kritisch, scherp en betrokken bij uw belang. Dat is kenmerkend voor de werkwijze van Arno ter Hart. U zorgen uit handen nemen en ervoor zorgen dat u financieel voordeel en gemoedsrust tegemoet kunt zien bij de aankoop van uw nieuwe woning: dat is altijd het doel.

Scherp bij de waardebepaling

Wanneer u uw oog op een woning heeft laten vallen, is er een breed scala aan factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke aankoop. Ter Hart neemt al deze zaken mee in zijn advies. De bouwkundige staat van het pand, de staat van onderhoud, eventuele bouwtechnische gebreken, omgevingsfactoren, kadastrale recherche en kadastrale bepalingen, bestemmingsplannen, juridische aspecten, overdrachtsvoorwaarden, contractuele verslaglegging, prijsonderhandelingen, fiscale consequenties, borgstellingen, technische en infrastructurele voorzieningen, de staat van de bodem, grondaspecten en taxatiewaarden zijn zomaar een greep uit de punten die Ter Hart voor u onderzoekt en verricht.

Wij zijn dagelijks met deze zaken bezig, in tegenstelling tot de gemiddelde huizenkoper. Zelfstandig een woning kopen brengt vaak met zich mee dat problemen pas na maanden of zelfs jaren aan het licht komen. In eerste instantie lijkt alles in orde, en pas veel later komen de ware gebreken van de woning naar voren. Door goed en professioneel onderzoek wordt dit voorkomen.

Bekijk onze aankooppakketten

Budget

399,-
Meer lezen

Compleet

1299,-
Meer lezen

Deluxe

2999,-
Meer lezen

Scherp in onderhandelingen

Het overgrote deel van de huizen dat verkocht wordt, wordt verkocht met behulp van een makelaar. Door deze in te schakelen weten verkopers de beste prijs voor hun woning te krijgen. Als u zelf in onderhandeling gaat met een makelaar is er sprake van ongelijke posities. Hoe sympathiek en meedenkend een makelaar voor u als potentiële koper ook kan overkomen, één ding is duidelijk: de verkopende makelaar heeft maar één belang, en dat is het behartigen van het belang van zijn opdrachtgever.

Hij of zij zal niet nalaten de allerhoogste prijs eruit te onderhandelen, ook wanneer deze makelaar u als koper er enorm mee benadeelt. Wanneer u tóch zelf de onderhandelingen wilt aangaan met deze professional, dan is dat uw eigen keus. Achteraf kan geen beroep worden gedaan op het feit dat de verkopende makelaar niet voor uw financiële belangen is opgekomen en u te veel heeft betaald. Daarom raden de meeste verkopende makelaars ook aan zelf een professional in te schakelen bij de onderhandelingen. Wordt dit niet gedaan – en denkt de koper het zelf af te kunnen – dan is dit zijn vrijwillige keus met alle consequenties van dien. In het vakgebied heet dat een koper die € 2000,- wil besparen om € 20.000,- te verliezen.

Onderhandelen is een vak

Bij onderhandelingen komt heel wat kijken. Zelf zou u best een eind kunnen komen. Maar wat als er bijna overeenstemming is? Of als u een bod doet dat de tegenpartij zegt te accepteren? Wat zijn uw juridische verplichtingen? Mag de verkoper nu wel of niet in onderhandeling met een tweede partij? Of wordt u dan tegen elkaar uitgespeeld? Wanneer bent u eigenlijk überhaupt in onderhandeling?

Wat als u wordt verteld dat de woning die u zo graag wilt hebben, drie geïnteresseerden over de vloer krijgt. Drie kopers, die elk een ander bod uitbrengen… Mag u trouwens als koper na een bod te hebben gedaan dat is geaccepteerd, hier de volgende dag nog vanaf zien? Mag u als geïnteresseerde een schroevendraaier in een kozijn steken?

Slechts een greep uit de vragen waar u mee te maken kunt krijgen. Vragen waar u lang niet altijd het antwoord op heeft. Ter Hart is op de hoogte van de meest actuele wetgeving op dit gebied, is geschoold in bouwkundige zaken en is dagelijks actief op de Friese woningmarkt. En niet onbelangrijk: Ter Hart is te allen tijde onafhankelijk. Een vertrouwde partner bij een enorm belangrijke beslissing.

BENIEUWD WAT TER HART VOOR U KAN BETEKENEN?

Bel Ter Hart
Vrijblijvende afspraak

Akkrum

Grou

Joure

Drachten

Heerenveen

Leeuwarden

Sneek

Gorredijk

Wolvega