Taxatie

/Taxatie
Taxatie2022-01-05T10:50:36+00:00

Taxatie

Waardebepaling woning 

Een taxatie geeft de objectieve waarde van een woning. Ons kantoor heeft alle kennis in huis voor het verrichten van taxaties van woningen die onder andere nodig kunnen zijn in de onderstaande gevallen:

1         Koop en verkoop
2         Hypothecaire financiering
3         Scheiding
4         Fiscale zaken, bijvoorbeeld een erfenis

Ter Hart checkt de woning op verschillende punten: bouwkundige staat, afwerking, indeling, inhoud en oppervlakte. Verder wordt ook rekening gehouden met de ligging, marktontwikkelingen, bestemmingsplannen en rechten en plichten die op het perceel rusten. Al deze zaken worden zorgvuldig en nauwkeurig vastgelegd in een taxatierapport. Ter Hart bepaalt de waarde van de woning altijd aan de hand van objectieve maatstaven. Persoonlijke omstandigheden of voorkeuren spelen hierbij geen rol.

Alle geïnspecteerde zaken zet Ter Hart voor u in het taxatierapport. Het door Ter Hart geleverde rapport wordt door alle instanties geaccepteerd. Ter Hart is aangesloten bij NRVT, VastgoedCert en NWWI.

Heeft u interesse in onze taxatieservice, vul dan het contactformulier in en dan nemen wij contact met u op.

wij naast taxaties ook huiskoopadvies geven?

Lees meer over huiskoopadvies

Wat kost een huis taxeren?

U kunt uw huidige woning of de aan te kopen woning al door ons laten taxeren voor
€ 625. Voor dit bedrag ontvangt u een gevalideerd taxatierapport en heeft u een compleet en helder inzicht in de kwaliteit van de woning en de waarde. Alle geldverstrekkers vragen namelijk om een gevalideerd taxatierapport, door hen vaak ook wel NWWI-rapport genoemd. Voor taxaties van appartementen, woningen met veel achterstallig onderhoud en incourante of grote woningen geldt een toeslag van € 50. Bij appartementen dienen de stukken van de VvE door opdrachtgever te worden aangeleverd. Indien er een verbouwing in het taxatierapport moet worden opgenomen geldt een toeslag van € 50.

Uit de praktijk

“Een koper heeft mondeling overeenstemming bereikt over de koop van een boerderijtje. Dit boerderijtje wordt door de zoon van de overleden eigenaar verkocht. Voordat alles op papier wordt gezet geeft de koper zijn taxateur opdracht tot taxatie van het pand. Bij nader onderzoek door de taxateur blijkt echter dat in plaats van 6530 m², het perceel slechts 1320 m² groot is. Het resterende deel had vader al jaren geleden geschonken aan de kerk. Hierop besloot de koper af te zien van de koop, want hij was juist gevallen voor de ruimte en vrijheid om het huis.”

BENIEUWD WAT TER HART VOOR U KAN BETEKENEN?

Bel Ter Hart
Vrijblijvende afspraak

Akkrum

Grou

Joure

Drachten

Heerenveen

Leeuwarden

Sneek

Gorredijk

Wolvega